Degustace medoviny

nejlepší medovina v ČR

Projekt Muzeum medoviny byl založen v roce 2013 s cílem propagovat kvalitní českou medovinu vyráběnou tradičními postupy, tedy kvašením z medu. Dlouhodobě bojujeme proti "nemedovinám", které jsou doslazovány cukrem, dochucovány nejrůznějšími aromaty a stabilizovány lihem. Tyto umělé nápoje bohužel spousty lidí v Česku odradily od pití medoviny; spousta lidí zase netuší, že vůbec nepije tradiční medovinu. V České republice je v současné době přes 50 lokálních výrobců poctivé kvašené medoviny.

V roce 2016 jsme otevřeli Medovinárnu - specializovanou degustační prodejnu medovin s barem, která je svým sortimentem největší v Evropě. V současně době nabízíme přes 120 druhů medovin z 6 zemí Evropy. Náš podnik se stal častým cílem milovníků medovin z celého světa.

Degustace medovin bude zahrnovat 10 vzorků nejzajímavějších a nejoblíbenějších medovin z Česka i Slovenska. Kromě základního degustačního setu bude možné ochutnat i další zajímavé medoviny ze zahraničí, např. z Polska nebo Španělska. Součástí akce bude i přednáška o medovině, její výrobě a rozmanitých druzích. Účastníci degustace se od našich sommeliérů dozví podrobnosti ke každému vzorku, protože za každou sklenkou medoviny je krásný příběh, který započaly pracovité včely a naše krásná krajina bohatá na nektar.

Medovina byla nejdůležitějším alkoholickým nápojem našich předků do cca 14. století.

Medovina

Fotogalerie minulého ročníků

Předprodej vstupenek na 2. ročník festivalu Zámecká scéna.

Koupit vstupenky online

Kontakt

V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.

Kontakt trhovci

V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.